Ital, élelmiszer hűtés, fagyasztás

Nagy forgalmat bonyolító rendezvényeken italhűtés gyorsítására használnak szárazjeget.  
Élelmiszer és ital hűtése

Italhűtés szárazjéggel:

Nagy forgalmú, nyári rendezvényeken kedvelt hűtési segítség a szárazjég. A szárazjeget az italok közé szórva meggyorsítjuk azok lehűlési idejét, tehetjük ezt akár a vitrinhűtőben, vagy a háttérben álló hűtőládában.
Ne feledjék, a szárazjég hűtési kapacitása háromszorosa a normál jégnek!

Húsáru és egyéb élelmiszer hűtése szárazjéggel:

Hús- és hűtött élelmiszer szállítás esetén a HACCP rendszer szerint a hőmérsékletnek 0-5°C között lennie. A nyári melegben a hűtős autók rakterének többszöri nyitásánál nehezen tartható ez a hőmérséklet.
A szárazjeget a hűtött áru közé szórva megakadályozhatjuk, hogy a hőmérsékelet a szállító járműben +5°C fölé emelkedjen.

A szárazjég 99%-os tisztaságú CO2 gáz, élelmiszerrel érintkezhet, a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak megfelel!